26.3.2024

Analytici z americké bankovní a investiční společnosti JP Morgan vypracovali aktuální analýzu Bitcoinu (BTC) a uvedli, že současný trh s BTC je pod silným vlivem spekulantů. Tito odborníci, kteří však nepatří mezi velké příznivce trhu kryptoměn a zejména v minulosti zaujímali spíše až nepřátelský postoj zůstali ve své analýze ohledně blízké budoucnosti sice neutrální, avšak kritičtí v medvědím trendu. Ovšem současné rallye BTC je v býčím trhu s volatilním průběhehem poklesu a růstu, kdy směnná hodnota BTC se v současnosti pohybuje okolo hranice 70.000 USD za BTC.

 

 

 

Aktuálně v průběhu evropského úterního dopoledne dne 26.března letošního roku 2024, zhruba v čase 9:08 CET se nejrozšířenější kryptoměna Bitcoin (BTC), kdy se její tržní kapitalizace pohybuje zhruba na hodnotě ve výši 1,4 bilionu amerických dolarů (USD), obchodovala na trhu digitálních měn Coinbase ve vzájemném směnném kurzu vůči americkému dolaru (USD) na hodnotě ve výši 70,756,00 USD za BTC s dosavadním denním poklesem BTC o – 0,37 % kurzu vůči USD. Podle analytiků makléřských společností a finančních stratégů trhu s virtuálními měnami lze očekávat v následujíc hodinách  obchodního dne 26.3.2024 spíše menší pokles směnné hodnoty BTC. Nicméně podle těchto odborníků v následujících dnech a zejména pak koncem tohoto měsíce března letošního roku 2024 je značná pravděpodobnost silného růstu, neboť se již přiblíží dubnové datum Halvingu (půlení) kryptoměny Bitcoin (BTC).

Bitcoin halving (občas označovaný jako „Halvening“ nebo „půlení Bitcoinu“) je zásadní událost, ke které dochází přibližně jednou za čtyři roky a která se pojí s přidáním dalších 210 000 „bloků“ do blockchainu. Toto snížení má dvojí dopad: zpomaluje rychlost, jakou vznikají nové bitcoiny, čímž se snižuje nabídka bitcoinů vstupujících na trh a následně ovlivňuje cenu. Čtyřletý cyklus halvingu historicky ovlivňuje pohyby ceny Bitcoinu a dynamiku trhu, takže halving je v krypto sféře netrpělivě očekávanou událostí. Historicky měl halving na cenu bitcoinu značný vliv a vedl k jejímu výraznému nárůstu, takže pro investory i obchodníky nastala vzrušující doba. Podle predikcí finančních stratégů kryptoměn se tak očekává před vlastním půlením BTC nárůst ceny BTC až na hodnotu ve výši oscilující okolo až 80.000 USD za BTC.

Efekt vlastního Halvingu pak analytici odhadují na navýšení směnné hodnoty BTC až na částku ve výši okolo 150.000 USD za BTC a to zhruba do 12 – 18 měsíců po tomto půlení v r letošním roce, které je naplánovano na zhruba polovinu letošního dubna, pravděpodobně dne 17.4.2024. BTC je první úspěšná decentralizovaná kryptoměna a nativní token bitcoinové sítě. Termín „Bitcoin“ byl poprvé použit ve whitepaperu z roku 2008, který zveřejnila anonymní osoba nebo skupina používající pseudonym Satoshi Nakamoto. O pár měsíců později, v roce 2009, Satoshi Nakamoto „vytěžil“ první blok na bitcoinové síti, čímž spustil první kryptoměnu BTC na světě. Na rozdíl od tradičních služeb (Venmo, PayPal atd.) Bitcoinová síť funguje bez centralizovaného úřadu. Usnadňuje peer-to-peer transakce mezi uživateli přímo, bez prostředníka. 

Abychom vám mohli web lépe přizpůsobit, uchováváme soubory cookies. Používáním webu s tím souhlasíte. Potřebuji více informací